Κλείσιμο

«Αυγατισμένες» οι συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου λέει ο Πετρόπουλος

Μετά την Υπουργό Εργασίας που μιλούσε για αύξηση μισθών επί ΣΥΡΙΖΑ, τώρα και ο Τάσος Πετρόπουλος, βλέπει αυξήσεις συντάξεων με το λεγόμενο «νόμο Κατρούγκαλου» που έχει επικριθεί σφόδρα από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Επιχειρώντας να αποκρούσει τα αντιπολιτευτικά πυρά, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ισχυρίστηκε ότι τα πρώτα δείγματα των νέων συντάξεων που εκδίδονται βάσει του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πλειοψηφία τους καταγράφουν αυξήσεις.

«Με το πρώτο δείγμα των νέων συντάξεων με το νόμο 4387 έχουμε θετική απόδοση των συντάξεων, δηλαδή παραπάνω ποσό, σε ποσοστό 64,2% και μόλις το 35,8% αποδίδει μικρότερο ποσό σύνταξης σε σχέση με τις παλιές διατάξεις από τους οποίους οι μισοί έχουν απώλεια σύνταξης από 1 έως 49 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Πετρόπουλος, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί στο «τσεκούρι» για το υπόλοιπο μισό εξ αυτών.

Αναφορικά, δε, με τις επικουρικές απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για τις περικοπές που υπέστησαν και καταφεύγοντας στην τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», κατηγόρησε τη ΝΔ για τις μειώσεις που θα επέρχονταν αν διατηρούνταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είχε νομοθετήσει.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά