Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στην υλοποίηση, στη διαχείριση και στον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2014 - 2020», προσθέτοντας πως υπάρχει προφανής κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων.

«Η υλοποίηση, το 2016, έκλεισε με απορρόφηση 29,3% κάτω του στόχου, ενώ οι ρυθμοί απορρόφησης – σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος – βαίνουν μειούμενοι και το 2017», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Προσθέτει πως στη διαχείριση, από τις 24 δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχουν προκηρυχθεί μόλις πέντε.

Εξ αυτών οι δύο είναι στη φάση της αξιολόγησης, ενώ στις τρεις έχει απλά ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει, από τον Σεπτέμβριο, η διαδικασία υποβολής προτάσεων.

Όσο για τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ, συμπληρώνει η ΝΔ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχείρησε πλήρη μεταστροφή του στόχου, με αποτέλεσμα από κομβικός μοχλός ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να εξελιχθεί σε δεξαμενή κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών του Κράτους, λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση των κρατικών δαπανών».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ