Σταϊκούρας: Η καθυστέρηση της αξιολόγησης έφερε πρόσθετη λιτότητα

«Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, η καθυστέρηση της οποίας ‘’φόρτωσε’’ την ελληνική κοινωνία με πρόσθετα μέτρα λιτότητας για πολλά χρόνια» δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. Η αναβάθμιση όμως της ελληνικής οικονομίας δεν βελτιώνει την κατάσταση της χώρας, προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο επίπεδο αξιολόγησης που είχε η χώρα το 2014. Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η χώρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχασε πολύτιμο χρόνο και πόρους.

Ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ότι η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, οι οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, νέα μνημόνια υπεγράφησαν, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε.

Και θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, συνεχίζει, μετά την «φορολογική καταιγίδα» των επόμενων μηνών του 2017, την περαιτέρω αύξηση των ήδη εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών το 2018, την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019, τόνισε ο κ Σταϊκούρας.

«Η χώρα χρειάζεται τολμηρές μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο, που θα κινείται πέρα και πάνω από τα μνημόνια. Σχέδιο, πτυχές του οποίου έχει καταθέσει ήδη η Νέα Δημοκρατία και θα ξεδιπλώσει το επόμενο χρονικό διάστημα» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: skai.gr