Λουκέτων συνέχεια από την ΑΑΔΕ – Αδιόρθωτοι μερικοί επιχειρηματίες!

Ελέγχων συνέχεια για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς. Μάλιστα, και σε αυτές τις υποθέσεις, διαφαίνεται ότι ορισμένοι επιχειρηματίες παραμένουν… αδιόρθωτοι καθώς είχαν υποπέσει σε ανάλογα παραπτώματα και παλαιότερα! 

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές επέβαλαν λουκέτα 96 ωρών (διακοπή λειτουργίας τεσσάρων ημερών) λόγω υποτροπής, σε καφέ-αναψυκτήριο της Σπιναλόγκας και σε ψαροταβέρνα στο κέντρο της Ρόδου. Επίσης, γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα της Πάρου θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες για μη έκδοση αποδείξεων. «Λουκέτο» θα μπει για δύο ημέρες και σε μπαρ στην Ίο για τον ίδιο λόγο.

Υψηλά πρόστιμα καλούνται να καταβάλουν επίσης επιχείρηση με τουριστικό λεωφορείο, που εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα- Κινέττα, αφού δεν είχε εκδώσει 48 εισιτήρια, εταιρεία με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Οία Σαντορίνης για μη έκδοση αποδείξεων 1.000, 1.100 και 500 ευρώ, εταιρεία με ενοικιαζόμενα στο Φηροστεφάνι για μη έκδοση αποδείξεων 900, 250 και 170 ευρώ, καθώς και εταιρεία ενοικίασης ομπρελών και δραστηριοτήτων με αλεξίπτωτα στο Πρασονήσι Ρόδου.

Δραματική έκκληση στην Πολιτεία για να προστατέψει τους ελεγκτές απηύθυνε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Εφοριακών Γιάννης Χατζησαλάτας μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή περιστατικό στο οποίο επιχειρηματίας φέρεται να πυροβόλησε κατά συναδέλφων του.

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής με αφορμή το περιστατικό.  


Πηγή: skai.gr