«Μη βιώσιμη» η λογική που ακολουθεί ο Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια «μη βιώσιμη λογική» στην οικονομία, όπως έκανε πριν από αυτόν και ο Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Λυσιγάκης.

Η οικονομία βελτιώνεται σε ότι αφορά τις εισπράξεις λόγω της υπερφορολόγησης αλλά δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη, εξήγησε ο κ. Λυσιγάκης.

Ο ίδιος εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. «Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, συνεχίζουμε και εστιάζουμε στα μνημόνια και όχι στις πολιτικές που μας οδήγησαν εκεί», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του να εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι καθώς προετοιμάζονται για την τρίτη αξιολόγηση. Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί τελικά μία πιστωτική γραμμή στήριξης

Πηγές των θεσμών άλλωστε, εκτιμούν πως δεν είναι εφικτή μία «καθαρή έξοδος» της χώρας από το μνημόνιο, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε η Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.
Πηγή: skai.gr