Κλείσιμο

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί τα στοιχεία της εποχής Γεωργίου

«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος [στήριξης] δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου.

«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης [στην κατάρτιση] των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία. Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο καταδικασθείς Ανδρέας Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης εντός της Ε.Ε. Όπως ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα και πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της, υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Η ΕΚΤ στηρίζει τα στοιχεία της εποχής Γεωργίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2010, ενώ το ίδιο μήνυμα έστειλε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ», ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωτράπεζας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ