Μιχαηλίδου: Ανάγκη μείωση της φορολογίας με συμμάζεμα του κράτους

Για εξαντλητική φορολογία και εκτίναξη των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ η σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του προέδρου της ΝΔ Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Όταν αυτό το συνδέουμε με επικείμενες παροχές κράτους οι παροχές θα πέσουν στην πλάτη όλων μας, και δεν ξέρουμε αν θα είναι εφικτές λόγω της έλλειψης φοροεισπρακτικής ικανότητας του κράτους» επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου.

Τόνισε δε, ότι «η αριστερή κυβέρνηση μείωσε τις κοινωνικές δαπάνες κατά μισό δισεκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι όταν έχουμε αυξήσεις στις αμοιβές προσωπικού».

Όπως ανέφερε ακόμα, «ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει αναλυτικό σχέδιο για τη μείωση της φορολογίας, σε επιχειρήσεις, προσωπική και ακίνητων μέσω συμμαζέματος του κράτους».

«Τι είναι νεοφιλελευθερισμός, να είναι αποτελεσματικό το κράτος, να ξέρουμε πού πηγαίνουν οι φόροι μας, να νομοθετούμε με προσοχή; Ο πολίτης πρέπει να ξέρει πού πηγαίνουν οι φόροι που δίνει, πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα λεφτά των φορολογουμένων πηγαίνουνε σε υπηρεσίες που εμπιστευόμαστε και ότι υπάρχει μια ανταποδοτικότητα» σημείωσε.

Για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής του ΕΛΣΤΑ Ανδρέα Γεωργίου η οικονομολόγος σχολίασε ότι άμεσα πρέπει να τελειώσει το κυνήγι μαγισσών και η τρομοκρατία τύπου Ροβεσπιέρου από πλευράς κυβέρνησης συμπληρώνοντας ότι «έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι». «Η Δικαιοσύνη ως θεσμός δεν ασκεί πολιτική, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το Σύνταγμα και τους νόμους» πρόσθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

Πηγή: skai.gr