Κομισιόν: Σε επίπεδο Eurogroup θα τεθεί το θέμα Γεωργίου

Σε επίπεδο Eurogroup θα συζητήσουν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, η κ. Μπράιντχαρτ σημείωσε πως η Κομισιόν «παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία».

Τόνισε πως σε ό,τι αφορά την Επιτροπή αυτό που προέχει είναι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και η προστασία, βάσει του νόμου, όσων «κάνουν τη δουλειά τους».

Η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί επισήμανε πάντως ότι η καταδικαστική απόφαση δεν είναι τελεσίδικη.

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη αποσαφηνίσει ότι θεωρούν απολύτως αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατά τη θητεία Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου από την πλευρά
του έχει δηλώσει πως θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της καταδίκης του, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times» αναφέρει ότι καταδικάστηκε για την τήρηση «της αρχής της επαγγελματικής ανεξαρτησίας όπως απαιτείται από την Ε.Ε. και από το ελληνικό δίκαιο».

Στην Ευρώπη δε θέτουμε στατιστικά αποτελέσματα σε ψηφοφορία [από το Διοικητικό Συμβούλιο)», ανέφερε.


Την ανησυχία της για τις εξελίξεις με την υπόθεση Γεωργίου εξέφρασε εκ νέου εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι το ζήτημα θα απασχολήσει τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup.

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρτ, τόνισε πως αυτό που έχει σημασία για την Κομισιόν είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και η προστασία όσον κάνουν τη δουλειά τους, στο πλαίσιο του νόμου.
Πηγή: skai.gr