Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει οικονομική ανεξαρτησία σε ένα χρόνο

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ανεξαρτησία σε ένα χρόνο, μετά το πέρας του Μνημονίου, εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στον ιστότοπο Politico.

Σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, ο γάλλος επίτροπος δηλώνει αισιόδοξος για τη χώρα μας, δεδομένων των θυσιών της, ενώ θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2018.

Υπογραμμίζει ότι επιστρέφει σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές Αρχές έχουν γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ.

Ο κ. Μοσκοβισί, καταλήγει ο συντάκτης, διαισθανόμενος μία ευκαιρία να εδραιωθεί μία άποψη πέρα από την Ελλάδα σε σχέση με το ότι οι επενδύσεις και όχι μόνο η λιτότητα είναι αποφασιστικής σημασίας για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας, υποστηρίζει ότι ο γενικός στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, καλώντας όλους τους παράγοντες να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική το συντομότερο δυνατό.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ