Κλείσιμο

Προειδοποίηση τραπεζιτών στην κυβέρνηση: Να μη χαθεί το τρένο της ανάπτυξης

«Αν δεν λάβει η χώρα την ιδιοκτησία του προγράμματος, η προσπάθεια της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση των επενδύσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας θα πέσει στο κενό» προειδοποίησε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, o κ. Φραγικαδάκης ανέφερε ότι η Εθνική ήταν και παραμένει η πιο ισχυρή τράπεζα στη χώρα, προσθέτοντας όμως ότι απαιτείται η δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος μέσω ενίσχυσης της εμπιστοσύνης.

«Οι εταίροι οφείλουν να κάνουν παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος ώστε να γίνει βιώσιμο και οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικές και απολύτως συγκεκριμένες» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης τόνισε ότι υπάρχει ισχυρό απόθεμα αναπτυξιακών δυνάμεων που θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και η τράπεζα φιλοδόξει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το στόχο.

Εξήγγειλε ότι την επομένη τριετία η τράπεζα θα χορηγήσει σε επιχειρήσεις δάνεια ύψους 4 δισεκ. ευρώ με αιχμή στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού.


Πηγή: skai.gr