Παπαδημητρίου: Συμβολικής σημασίας η ένταξη στο QE

«Συμβολικής σημασίας» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου την ένταξη της ελληνικής οικονομίας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Η πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι περισσότερο συμβολικής σημασίας παρά ουσιαστική επέκταση της χρηματοδότησης» τόνισε, μιλώντας στο Bloomberg TV, ο υπουργός Οικονομίας. Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, «η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές ακόμα και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση».

Όπως σημείωσε, «ο ρυθμός ανάπτυξης που εκτιμάται από την ΕE, το ΔΝΤ και την κυβέρνηση είναι γύρω στο 2%» κάνοντας λόγο για ανάκαμψη της οικονομίας.. 

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τάχθηκε επίσης υπέρ ενός ευρωπαϊκού ΔΝΤ, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έχει πει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός χαιρέτισε ακόμα τις προτάσεις του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, και άλλων ηγετών, για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, αναφέροντας ότι πλέον είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ για το μέλλον του μπλοκ.
Πηγή: skai.gr