Καζιμίρ: Η Ελλάδα θέλει να κρατήσει τη μπάλα του χρέους στον αέρα

«Η Ελλάδα εύχεται να κρατήσει τη μπάλα που λέγεται ‘ελάφρυνση χρέους’ στον αέρα, αυτή η συζήτηση μπορεί να έρθει, αλλά όχι ακόμα», δήλωσε προερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Καζιμίρ, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα τις πληροφορίες πως η σημερινή συνεδρίαση δεν θα δώσει οριστική λύση για το χρέος.

Ο κ. Καζιμίρ έδωσε συγχαρητήρια στον έλληνα ομόλογό του για «όλη τη δουλειά που έχει γίνει», επαναλαμβάνοντας την αιχμηρή δήλωσή του πως για αυτή τη δουλειά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιστρέψει στην Αθήνα με «μία βαλίτσα γεμάτη με λεφτά».

Όλες οι πληροφορίες από το Λουξεμβούργο συγκλίνουν πως η ευρω-ομάδα θα δώσει σήμερα το «πράσινο φως» για εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης, με δεδομένο ότι νωρίτερα το Euro-working Group έδωσε θετική εισήγηση για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, έστω με δύο αστερίσκους.

Είχαμε βρει λύση για το ελληνικό ζήτημα, αλλά οι Έλληνες ζήτησαν τρεις εβδομάδες προθεσμία για επικοινωνιακούς λόγους, δήλωσε νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πηγή: skai.gr