Σφοδρή επίθεση Παπαδημητρίου εναντίον του «κακόπιστου» Σόιμπλε

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύει μέσω συνέντευξης στη Die Welt ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τον κατηγορεί για ανεντιμότητα, λέγοντας ότι ενώ είπε πως η Ελλάδα πληροί της απαιτήσεις, άλλαξε γνώμη. «Δεν θέλω να θέλω να φανώ αγενής, αλλά η συμπεριφορά του μου φαίνεται ότι είναι κακόπιστη» αναφέρει. 

Ο κ Παπαδημητρίου εκτίμησε ότι η Γερμανική αντίσταση στο θέμα της ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους εγείρει ερωτήματα για την ίδια την ιδέα και τη δομή της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμποδίζει τη συμφωνία με την Ελλάδα λόγω των γερμανικών εκλογών: «Η Ελλάδα γίνεται εξιλαστήριο θύμα. Η κατανόησή μου για το γεγονός ότι θα γίνουν εκλογές στην Γερμανία, αγγίζει τα όριά της», λέει χαρακτηριστικά. 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τέλος προειδοποιεί τον κ. Σόιμπλε να μη λάβει αποφάσεις με βάσει αποκλειστικά την εγχώρια πολιτική, ενώ υπενθυμίζει πως και η Γερμανία είχε λάβει ελάφρυνση χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Πηγή: skai.gr