Κλείσιμο

«Ανησυχία και προειδοποιήσεις» από τη βρετανική βιομηχανία μετά τις εκλογές

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin καλεί σήμερα τους πολιτικούς να δώσουν άμεσα διαβεβαιώσεις στις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να επενδύουν απρόσκοπτα, ύστερα από τις πρόωρες εκλογές της Πέμπτης που δεν ανέδειξαν αυτοδύναμο κόμμα στο κοινοβούλιο.

Στην ανακοίνωσή της η Aston Martin υπογραμμίζει την ανάγκη για μια «αποφασιστική πολιτική κατεύθυνση» ώστε μέσα από την αδιατάρακτη ροή επιχειρηματικών επενδύσεων να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της βρετανικής οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα.

«Απαιτείται σαφήνεια στη σχέση μας με την Ευρώπη και ευρύτερες διαβεβαιώσεις στους βασικούς εμπορικούς μας εταίρους ότι η Βρετανία παραμένει ένα εύρωστο επιχειρηματικό περιβάλλον», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Άντι Πάλμερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε άλλωστε και η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), που καλεί τους Βρετανούς πολιτικούς να να σχηματίσουν μια λειτουργική κυβέρνηση προστατεύοντας την εγχώρια την οικονομία.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για τη οικονομία μας», αναφέρει η γενική διευθύντρια της CBI Κάρολιν Φέρνμπερν που εκτιμά ότι πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών ταγών, αφού βάλουν τάξη στα εσωκομματικά τους, πρέπει να είναι ο καθησυχασμός των αγορών.

«Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντική η ανάγκη και η ευκαιρία να υπάρξει μια ανοικτή, ανταγωνιστική και δίκαιη οικονομία που να λειτουργεί υπέρ όλων σε όλα τα έθνη και τις περιοχές».

Εν τω μεταξύ «βουτιά» κατέγραψε η στερλίνα το πρωί της Παρασκευής ενώ ενδεικτική είναι και η πτώση που σημείωσαν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια κρατικών τίτλων.

Πηγή: skai.gr