ΥΠΟΙΚ: Επινόηση το νέο δάνειο-μνημόνιο – Ευθύνες (πάλι) στα ΜΜΕ

Τα μέσα ενημέρωσης στοχοποιούν και πάλι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για την πρόταση του ESM που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

«Μερίδα των ΜΜΕ έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;» διερωτώνται στην πλατεία Συντάγματος, με τη διαφορά ότι τις πληροφορίες δημοσιοποίησαν διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα σχετικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σε σχόλιό τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο οι πηγές του υπουργείου αναφέρουν ακόμα ότι «ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τίποτε άλλο».

Και το σχόλιό καταλήγει: «Αναρωτιόμαστε αν οι διαστρεβλώσεις αυτές προκύπτουν από απλή ανοησία και άγνοια ή από πολιτική σκοπιμότητα. Σε κάθε περίπτωση θα συμβουλεύαμε τους διάφορους "ειδήμονες" για όσα δεν μπορούν να μιλούν, καλύτερα για αυτά να σωπαίνουν».
Πηγή: skai.gr