Τσακαλώτος: Μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη συμφωνία για το χρέος

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει συμφωνία για το χρέος που θα είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που σκιαγραφήθηκε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την Πρέβεζα όπου βρίσκεται.

«Νομίζω ότι [από τις] εξελίξεις μετά από το Eurogroup […] ειδικά σε εφημερίδες εκτός Ελλάδας και σε συζητήσεις που γίνονται από τους πολιτικούς των χωρών-μελών της ευρωζώνης, φαίνεται ότι ήταν σωστή η απόφασή μας να μην δεχτούμε αυτή τη συμφωνία και νομίζω, ευελπιστούμε με καλούς όρους για μια καλύτερη συμφωνία», φέρεται να είπε ο ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το τοπικό ιστολόγιο PrevezaBest.

Η πρόταση που κατατέθηκε στην ευρω-ομάδα ουσιαστικά προέβλεπε τη μετάθεση όλων των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος για μετά το τέλος του Μνημονίου, το καλοκαίρι 2018.

Όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η φόρμουλα που προτάθηκε ήταν να ενταχθεί επί της αρχής στο πρόγραμμα στήριξης, αλλά χωρίς να εκταμιεύσει χρήματα έως ότου ρυθμιστεί το χρέος. Εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε στη συνέχεια πως ο οργανισμός εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα πρακτικά του Eurogroup, που ήλθαν στη δημοσιότητα, ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε την εν λόγω πρόταση ως τη χειρότερη επιλογή για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως εάν τη δεχτεί θα προκαλέσει σοβαρή πολιτική κρίση.

Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι η εν λόγω πρόταση μπορεί να αποτελέσει βάση για περαιτέρω συζήτηση.
Πηγή: skai.gr