Μοσκοβισί: Είμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup ότι «δεν καταλήξαμε απόψε αλλά η εργασία που κάναμε είναι πολύ χρήσιμη».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ. 

«Δύσκολα μέτρα πέρασαν ήδη στην Ελλάδα» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική βουλή. «104 από τα 140 μέτρα έχουν ολοκληρωθεί. Οι ελληνικές αρχές έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους και έχω εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να σύντομα να φτάσουμε σε συμφωνία» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί. 

«Είμαστε στην τελική ευθεία για την συμφωνία. Δεν είχαμε ποτέ ξανά τέτοιες λεπτομέρειες και ουσιαστικές σχέσεις για το χρέος» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντηση έγινε μια «καλή προεργασία» για τελική συμφωνία στις 15 Ιουνίου.

«Οι προσπάθειες αυτές δεν πρέπει να χαθούν. Η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει στις εργασίες» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. 

Πηγή: skai.gr