Στο μικροσκόπιο της ΕΕ παραμένει η Ελλάδα, παρά τη μείωση του ελλείμματος

Στη διαδικασία ελέγχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει, για την ώρα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για περιορισμό του ελλείμματος, δηλαδή τη μείωσή του κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2016 και 2017.

Όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, η Ελλάδα παραμένει μαζί με άλλες τρεις χώρες της Ε.Ε. στο μικροσκόπιο ελέγχου της Κομισιόν, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μόλις υπάρξει συνολική πολιτική απόφαση για το ελληνικό ζήτημα.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα παραμένουν στην διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας. Αντίθετα, εξήλθαν από αυτή η Πορτογαλία και Κροατία.

Η Κομισιόν εξέδωσε επίσης έκθεση για την Φινλανδία, ενώ απεύθυνε προειδοποίηση προς την Ρουμάνια για σημαντικές αποκλίσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι επενδύσεις και η συνεχής προσοχή στις υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές είναι απαραίτητες για την οικονομική ανάκαμψη της Ε.Ε.
Πηγή: skai.gr