ΚΕΕΕ: Σειρά λύσεων για τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας

Σειρά λύσεων για τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας που θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό τέλμα και θα οδηγήσουν σε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας προτείνουν στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των 59 επιμελητηρίων της χώρας από την Δράμα όπου και συνεδριάζει η Κεντρική Ένωση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα επιμελητήρια αποτελούν τον βασικό γνωμοδοτικό σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης, λειτουργούν με πόρους των επιχειρήσεων ενώ η πολιτεία δεσμεύει τη λειτουργία τους ακόμα και με τον έλεγχο του προσωπικού τους, που τους εντάσσει στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Οι επιχειρηματίες στην Δράμα, όπου και χτυπά η καρδιά των παραγωγικών τάξεων της χώρας για αυτό το διήμερο, ζητούν να υλοποιηθούν μια σειρά μέτρα, που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Κάποια από αυτά είναι η γρήγορη επίλυση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των ιδιωτικών επιχειρηματικών δανείων, η απόδοση χρημάτων στην αγορά από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, ο συμψηφισμός οφειλών του δημοσίου στους επιχειρηματίες αλλά και μια σειρά από θέματα που «στραγγαλίζουν» τις επιχειρήσεις όπως οι φόροι και το ασφαλιστικό, που οδηγούν σε μηδενική ανάπτυξη και σε αποεπένδυση .
Πηγή: Νίκος Υποφάντης - skai.gr