Κοντά στην καλύτερη απόδοση της τελευταίες 5ετίας τα ελληνικά ομόλογα

Όλο και μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά χρέους, στον απόηχο της συμφωνίας με τους θεσμούς για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, στις 15:45 το απόγευμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται λίγο πάνω από το 5,6%, κερδίζοντας τέσσερις μονάδες συγκριτικά με την έναρξη των συναλλαγών.

Η απόδοση του 10ετούς πλησιάζει πλέον την καλύτερη επίδοση της τελευταίες πενταετίας, το 5,572%, το οποίο καταγράφηκε το Σεπτέμβριο του 2014. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, στο απόγειο του πρώτου κύματος ανησυχιών για το Grexit, η απόδοση είχε ξεπεράσει το φράγμα του 30%.

Η ιδιωτική αγορά για τους μακροπρόθεσμους ελληνικούς τίτλους είναι σχετικά μικρή, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους οφείλεται σε δάνεια στήριξης που έχουν προσφέρει οι ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παρά ταύτα, η σταθερή βελτίωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου μετά την τεχνική συμφωνία που επετεύχθη την Τρίτη με τους θεσμούς αντανακλά βελτίωση του κλίματος.
Πηγή: skai.gr