Κλείσιμο

«Έκλεισαν τα μεγάλα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς»

Κυβέρνηση και θεσμοί έχουν πλέον λύσει τα επτά με οχτώ μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα, δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Ο αξιωματούχος προσέθεσε πως το ΔΝΤ εμμένει σε πολλά θέματα με τα οποία δεν συμφωνεί η κυβέρνηση, ωστόσο επισήμανε πως ο ίδιος «δεν έχει την εντύπωση ότι το Ταμείο έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να κωλυσιεργήσει». «Δεν νομίζω» πως αυτά τα ζητήματα θα εμποδίσουν τη συμφωνία, είπε.

Προσέθεσε ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι αν επιτευχθεί συμφωνία έως την Κυριακή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη συνάντηση με τους πιστωτές.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, που διήρκεσε 90 λεπτά, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, τα χρηματοοικονομικά και τα εργασιακά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, αύριο Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις επί των τεσσάρων κειμένων εργασίας, που περιλαμβάνουν το τροποποιημένο Μνημόνιο και το αντίστοιχο πιθανό πρόγραμμα με το ΔΝΤ.

Πρόσθεσε δε, πως τόσο η ελληνική πλευρά όσο και εκείνη των θεσμών έχουν δώσει οδηγίες να «καθαρίζονται» τα κείμενα από τα τεχνικά κλιμάκια, για να μένουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής, προκειμένου να υπάρξουν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα.

Στη σημερινή συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ