ΣΕΒ: Η υπερφορολόγηση στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα

Η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και της εργασίας για τη χρηματοδότηση μιας πολιτικής παροχών, έχει «στραγγαλίσει» τον ιδιωτικό τομέα, προειδοποιεί στο δελτίο του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να υποκαταστήσει την ιδιωτική οικονομία με τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, 
για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο δημόσιο, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα και παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας των δημόσιων οικονομικών της χώρας, προειδοποιεί ο Σύνδεσμος.

Αν η κυβέρνηση θέλει να δώσει πραγματική ώθηση στην οικονομία θα πρέπει να δρομολογήσει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την παραμετροποίηση του ασφαλιστικού, προσθέτει ο ΣΕΒ.

Με την εξαγγελία και μόνο μιας τέτοιας  πρόθεσης, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να βγει με αξιώσεις στις αγορές για να ανανεώσει τα 1,5 δισ. ευρώ των τριετών ομολόγων που λήγουν στις 17 Ιουλίου 2017, με σχετικά ανταγωνιστικό επιτόκιο.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ αναφέρεται και στην περίοδο 2000-2009, τονίζοντας πως αν εκείνη την περίοδο γίνονταν επενδύσεις σε εξωστρεφείς δραστηριότητες, αντί για καταναλωτικά ελλείμματα και επενδύσεις χαμηλής παραγωγικότητας σε κατοικίες, η χώρα δεν θα είχε τεράστια ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.


Πηγή: skai.gr