Αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ζήτησαν οι τραπεζίτες από την κυβέρνηση

Αλλαγές στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ζήτησαν οι επικεφαλής των 5 μεγάλων ελληνικών τραπεζών κατά τη σημερινή σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

Οι τραπεζίτες ζήτησαν ακόμα την προώθηση των νομοσχεδίων για την πραγματοποιήσει ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικιών σε βάρος των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών και κυρίως των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Όπως ανέφερε από την πλευρά ο κ. Δραγασάκης, η κυβέρνηση στοχεύει στο να δώσει μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ωστόσο, όπως είπε, αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην επιβραβεύει όσους βουλιάζουν τις επιχειρήσεις τους, πλουτίζοντας οι ίδιοι σε ατομικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης έκανε λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών προκειμένου να διαμορφωθούν μια σειρά από επιτροπές συνεργασίας για τη βελτίωση των θεμάτων διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της χρηματοδότησης της οικονομίας.
Πηγή: skai.gr