Αισιοδοξία Μοσκοβισί: Τώρα πρέπει να επιτευχθεί η τεχνική συμφωνία

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εμφανίσθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Ουάσιγκτον

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε γνωστό ότι τα κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και τόνισε ότι είχε μία εποικοδομητική και φιλική συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό.

Είπε ότι οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν βοηθούν στην επίτευξη του στόχου, προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι όλες οι πλευρές μαζί για να επιτευχθεί και η τεχνική συμφωνία.

Ο επίτροπος σημείωσε ότι είναι θετική η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016.

Εν τω μεταξύ, πηγές του ΥΠΟΙΚ τονίζουν πως θεωρούν πιθανή την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές μέχρι το Eurogroup της 22ας Μάιου, καθώς εκτιμούν πως όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι ο χρόνος είναι κρίσιμος.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πρόθυμος να διαπραγματευθεί με το Ταμείο τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του χρέους, θα επιμείνει πάντως να εφαρμοστεί η συμφωνία του περασμένου Μαΐου.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ελλάδας, ούτε στο αν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: skai.gr