Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. «Στόχος του υφιστάμενου προγράμματος είναι να βγει η Ελλάδα στις αγορές», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Μιλώντας στην τηλεόραση της Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως στα πολιτικά ζητήματα επετεύχθη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας. Πρόσθεσε όμως ότι στα τεχνικά σημεία θα πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά .

Υπογράμμισε ότι οι διαφορετικοί αριθμοί προκύπτουν από τις διαφορετικές εκτιμήσεις Ευρωπαίων και ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη. «Σε διαφορετική περίπτωση, η Γερμανία και άλλα κράτη θα έπρεπε να ζητήσουν έγκριση από το κοινοβούλιά τους για να διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα χωρίς το Ταμείο», είπε.

«Αυτό θα ήταν εντελώς παράλογο, αυτό δεν γίνεται. Στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους υπάρχουν ακριβώς αυτοί οι διαφορετικοί υπολογισμοί, τρόποι υπολογισμού και για το χρέος μέχρι το 2070 μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Αυτό όμως δεν λύνει τα πρόβλημα της παρούσης. Αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα πολιτικά, έχουν καταγραφεί και ελπίζω σύντομα οι θεσμοί να καταλήξουν σε μια συμφωνία και σε τεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.
Πηγή: skai.gr