Νέο καμπανάκι Στουρνάρα για τους κινδύνους που γεννά η καθυστέρηση

Νέα προειδοποίηση για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η καθυστέρηση δεν έχει μεν ανατρέψει την αξιολόγηση όμως εάν συνεχιστεί μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της οικονομίας, και να θέσει σε κίνδυνο όλους τους στόχους, αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς.

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κανονικότητα και να κινηθεί προς ένα νέο, εξωστρεφές και βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, για να αποκομιστούν τα οφέλη από αυτές τις ευκαιρίες, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρώτον, η ολοκλήρωση, χωρίς άλλη καθυστέρηση, της δεύτερης αξιολόγησης. Δεύτερον, η συνεπής και αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος. Και τρίτον, μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση από όλες τις πλευρές, όσον αφορά το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και το βάρος του δημόσιου χρέους.

«Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, θα θέσουν σε κίνηση έναν ενάρετο κύκλο, ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική επάνοδο της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Στουρνάρας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ