Αναβρασμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Αναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις πιέσεις των δανειστών για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ανέλαβε σήμερα Τρίτη επιχείρηση κατευνασμού, αρχικά των βουλευτών Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών της συγκυβέρνησης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας έστειλε μέσω διαρροής μήνυμα προς τους διαφωνούντες, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Την Παρασκευή,  ο κ. Σταθάκης θα μεταβεί στην Κοζάνη, όπου θα συμμετέχει σε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ την ίδια μέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα ενημερώσουν βουλευτές στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την υπόθεση της ΔΕΗ και μέχρι στιγμής δεν έχουν κλειδώσει ούτε τα ποσοστά ούτε οι μονάδες που θα πωληθούν.

Ο κ. Σταθάκης είπε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η συζήτηση αφορά λιγνιτικές μονάδες και ότι θα μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό που θα γίνει και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (δηλαδή εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ). Προσέθεσε πως αυτό είναι κάτι που έχουν αποδεχτεί οι θεσμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το πώς θα χειριστούν πολιτικά το ζήτημα, ωστόσο εμφανίστηκαν ευχαριστημένοι από τις διαβεβαιώσεις που πήραν από τον υπουργό.
Πηγή: skai.gr