Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς: Ενεργά παρόντες σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα

Τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Mεγάλοι πελάτες της Τράπεζας και θεσμικοί παράγοντες παρακολούθησαν τον κεντρικό ομιλητή και τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης Διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα. Συγχρόνως είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωριστούν με τη νέα διοίκηση και να ανταλλάξουν απόψεις με το ανώτατο στελεχιακό δυναμικό της Τράπεζας στην παρούσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία.

«Είμαστε και θα είμαστε ενεργά παρόντες σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα και σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, δίπλα στην επιχείρηση και μαζί με τον επιχειρηματία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους.

Επεσήμανε πως παρά τις δυσκολίες, οι επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις του Ομίλου στο διάστημα 2015 και 2016 ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. «Στόχος είναι» επεσήμανε ο ίδιος, «η πρόοδος που έχει συντελεστεί όλο το τελευταίο διάστημα στη Τράπεζα να διοχετευτεί αποτελεσματικά και στους πελάτες της με στόχο την άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις τους».
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου προτύπου ανάπτυξης. Το μοντέλο αυτό, όπως σημείωσε, «θα στηρίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα και θα λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, δημιουργώντας αξίες και πλούτο και επομένως απασχόληση κοινωνική συνοχή και ευημερία».

Αναφερόμενος στην Τράπεζα Πειραιώς είπε ότι «ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, έχει κάνει και κάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της εταιρικής της διακυβέρνησης και διαφάνειας» και τόνισε πως «σήμερα, η Τράπεζα έχει ένα από τα καλύτερα, σε εμπειρία, τεχνογνωσία, ταλέντο και ικανότητα, διοικητικά συμβούλια τραπεζών στην Ευρώπη».

«Προσωπικός αλλά και συλλογικός στόχος» κατέληξε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς «είναι να ανέβουμε υψηλότερα μαζί με τους πελάτες μας», σημειώνοντας πως αποδέχθηκε μια τεράστια πρόκληση και ευθύνη απέναντι στους περίπου 90.000 μετόχους της Πειραιώς, τα 5 εκατ. πελατών της Τράπεζας και τους 14.000 εργαζομένους του Ομίλου στην Ελλάδα.

«Αναγνωρίζω το έργο του σημερινού επιχειρηματία στην Ελλάδα που είναι ίσως το πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό στον ευρωπαϊκό χώρο» ο τόνισε ο κ. Χρήστος Μεγάλου στο δικό του χαιρετισμό, κατά την πρώτη του εμφάνιση ως CEO της Τράπεζας Πειραιώς. Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στο κυριότερο σήμερα πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος της χώρας και κατ’ επέκταση και της ελληνικής οικονομίας που δεν είναι άλλο από τα «κόκκινα δάνεια», εξηγώντας πάντως πως το ζήτημα είναι πια ώριμο για οριστική διευθέτηση.

«Με βάση τα διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος προχωρούμε σε μία διαδικασία εξυγίανσης του επιχειρηματικού τοπίου που όμως δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην οικονομική ανάκαμψη» είπε ο κ. Μεγάλου. «Μόνον η ανάκαμψη θα επαναφέρει τις επιχειρήσεις σε τροχιά κερδοφορίας. Σε αυτή τη διαδικασία η Τράπεζα Πειραιώς που στηρίζει ως κεντρικός πυλώνας το επιχειρείν στη χώρα για πάνω από δύο δεκαετίες θα παίξει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστικό», κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Πηγή: skai.gr