Κλείσιμο

Τσακαλώτος: Κάναμε λάθη στις εκτιμήσεις μας και ζορίσαμε τη μεσαία τάξη

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λάθος εκτιμήσεις όσον αφορά το πόσο γρήγορα η οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη, με συνέπεια να επιβαρύνει τα μεσαία στρώματα, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση «έχει ζορίσει» φορολογικά τη μεσαία τάξη, διότι έδωσε προτεραιότητα στους φτωχούς.

Τόνισε πάντως ότι η υπεραπόδοση στα έσοδα του 2016, που έχει και υφεσιακές επιπτώσεις, δεν οφείλεται μόνο στις επιλογές της Αθήνας, αλλά και στην πληθώρα μέτρων που ζητούν οι θεσμοί.

Προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα μιλήσει για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της σύγκρισης τραπεζικών καταθέσεων με παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν «πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε».

Η αισιοδοξία Τσακαλώτου ήλθε λίγη ώρα αφότου κορυφαίος υπουργός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρχει τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση έως το Eurogroup της επόμενης Παρασκευής.
Πηγή: skai.gr