«Πρόοδος στη διαπραγμάτευση», αλλά άγνωστο πότε επιστρέφουν οι θεσμοί

«Με πρόοδο» αλλά άγνωστο το χρόνο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο στις Βρυξέλλες, ενώ οι επαφές αναμένεται αν συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες εκτός της βελγικής πρωτεύουσας.

«Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις» στη βελγική πρωτεύουσα έκανε λόγο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, προαναγγέλλοντας μεν συνέχιση των συζητήσεων, αλλά από την έδρα της κάθε πλευράς, με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Υπήρξε πρόοδος σε «ζητήματα-κλειδιά» στις συζητήσεις, όμως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ανάμεσα σε όλες τις πλευρές με στόχο να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση γρήγορα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις δήλωσε χθες Πέμπτη ότι έχει επιτευχθεί μεν πρόοδος, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά ώστε να κλείσουν οι διαφορές.

Έδωσε έμφαση στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, για τα οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή προς τους ευωπαίους εταίρους πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και εντείνονται σημείωσαν κυβερνητικές πηγές. Εντός της ημέρας επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες οι τρεις έλληνες υπουργοί που συμμετείχαν στις επαφές.

Νωρίτερα πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως απομένουν δύο με τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, τα οποία αναμένεται να διευθετηθούν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τις τριήμερες διαβουλεύσεις στη βελγική πρωτεύουσα υπήρξε σχεδόν πλήρης συμφωνία για τα μέτρα που θα αφορούν τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Αντίθετα, εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμα στα ενεργειακά και τα εργασιακά.
Πηγή: skai.gr