Fraport: Συμβάσεις 357 εκατ. ευρώ με την Intrakat για τα 14 αεροδρόμια

Δύο συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατομμυρίων ευρώ, δίχως ΦΠΑ, υπέγραψαν η Fraport Greece και η Intrakat, η οποία ανήκει στον όμιλο Intracom, για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και η δεύτερη στα υπόλοιπα 7 που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου.

Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που θα υλοποιηθεί στα περιφερειακά αεροδρομία τα πρώτα τέσσερα έτη της παραχώρησης, θα ανέλθει σε 400 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των έργων, η επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων στα αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 τ.μ. και θα ανέλθει στα 300.000 τ.μ.

Στα αεροδρόμια της Λέσβου, της Κω και της Κεφαλονιάς οι υφιστάμενοι τερματικοί σταθμοί θα κατεδαφιστούν και θα χτιστούν νέοι από την αρχή, ενώ στα αεροδρόμια Κέρκυρας και Θεσσαλονίκης θα γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα υλοποιηθούν οι μεγαλύτερες επενδύσεις, ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι επενδύσεις στις υποδομές των περιφερειακών αεροδρομίων, θα περιλαμβάνουν περισσότερους χώρους για check in, αλλά και αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας.

Η Fraport Greece θα ρίξει μεγάλο βάρος και στα θέματα καθαριότητας καθώς ένα από τα πιο συχνά παράπονα επιβατών αφορούν στην άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας - skai.gr