Κλείσιμο

Το ΔΝΤ διέψευσε Σαπέν ότι ζητεί δέσμευση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα

Τη δήλωση του Μισέλ Σαπέν, μετά τη λήξη του Ecofin, ότι το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019 διέψευσε το Ταμείο. Όπως ανέφερε αξιωματούχος του, «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μισέλ Σαπέν, το ΔΝΤ ουσιαστικά ζητούσε από τη ΝΔ, την ψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών έδειξε δε να παίρνει αποστάσεις από τη στάση του ΔΝΤ, σχολιάζοντας «φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς του Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης». Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση, προσέθεσε.

Ο κ. Σαπέν μίλησε επίσης για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού, καθώς και εμμονές και στο συνταξιοδοτικό τομέα.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή - Ελένη Βαρβιτσιώτη, Βρυξέλλες