Στις Βρυξέλλες μένει το οικονομικό επιτελείο

Στις Βρυξέλλες για τις εντατικοποιημένες επαφές των επόμενων ημερών με τους θεσμούς θα παραμείνουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι στις επαφές των Βρυξελλών η Ελλάδα θα εκπροσωπείται σε υπουργικό επίπεδο, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό εάν από την άλλη πλευρά θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των αποστολών των θεσμών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι στη συνάντηση που είχε πριν το Eurogroup με τους θεσμούς και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ διαπιστώθηκε «σχεδόν από όλες τις πλευρές» ότι έχουν κλείσει τα περισσότερα ζητήματα.

Επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή σύγκλιση στα εκκρεμή ζητήματα, ειδικά στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά ώστε να γεφυρωθούν τα χάσματα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, είπε, θα μπορεί να σφραγιστεί τελική και συνολική συμφωνία στην Αθήνα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το μεγαλύτερο μέρος του χάσματος θα κλείσει στις Βρυξέλλες, πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Πηγή: skai.gr