Σταθάκης και Παναγιωτάκης παρουσίασαν στους Θεσμούς το σχέδιο για την ΔΕΗ

Στο επίκεντρο της συνάντησης των θεσμών με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, βρέθηκε απόψε το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΔΕΗ παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειστών τη στρατηγική της επιχείρησης για άνοιγμα της αγοράς με δημιουργία και πώληση θυγατρικών εταιρειών, στις οποίες θα μεταφερθούν πελάτες της ΔΕΗ.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- άκουσαν «με ενδιαφέρον» το σχέδιο της ΔΕΗ ενώ εξέφρασαν την ανάγκη η απελευθέρωση της αγοράς να προχωρήσει με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι στόχος και της ΔΕΗ είναι να προχωρήσει η απελευθέρωση καθώς η ανισορροπία ανάμεσα στα μερίδια που έχει η επιχείρηση στην παραγωγή και τη λιανική είναι εις βάρος της.

Πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ έχει απευθύνει πρόσκληση προς τους ανταγωνιστές της στη λιανική για συνεργασία στο σχεδιασμό των θυγατρικών και ότι είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε αυτές ως παθητικός μέτοχος ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά πελατών σε αυτές.

Πηγή: skai.gr