Πηγές ΝΔ: Τι Τσακαλώτος τι Βαρουφάκης πάντα δημιουργική ασάφεια

Στη γωνία φάνηκε να περιμένει η ΝΔ τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, καθώς οι αντίδραση πηγών της ΝΔ, στην τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ήταν αστραπιαία και ιδιαίτερα αιχμηρή.

«Ο Τσακαλώτος θύμισε τη δημιουργική ασάφεια Βαρουφάκη», σχολίασαν δηκτικά πηγές της ΝΔ, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ επέμειναν στην αίσθησή τους περί διάστασης του νούμερο ένα διαπραγματευτή της κυβέρνησης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι: «Ο κος Τσακαλώτος σήμερα άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που από τις 20 Φεβρουαρίου έκαναν λόγο για διάσταση Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών, διότι παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν ξέρω που θα κάτσει η διαπραγμάτευση».

Οι ίδιες πηγές ερμήνευσαν την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως ομολογία διατήρησης υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δημιουργεί συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας της ελληνικής οικονομίας».

«Η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου φέρουν για μία ακόμα φορά τη σφραγίδα Τσίπρα - Καμμένου. Είναι φανερό ότι συνταξιούχοι και ασθενέστεροι αλλά και όλοι οι Έλληνες είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβλέποντας ως δεδομένη τη θεσμοθέτηση της μείωσης του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Κατά τη συνομιλία τους με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, οι ίδιες πηγές της ΝΔ, εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κο Τσακαλώτο, κατηγορώντας τους ότι δεν βάζουν τέλος στη λιτότητα, αλλά τη διευρύνουν και την επεκτείνουν. «Συμπερασματικά, υποχωρήσεις, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα, είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας», τόνισαν χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία στο Eurogroup παρά μόνο «σπρώχνεται το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω».

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά