Με δύσκολο χρονοδιάγραμμα επιστρέφουν την Τρίτη οι θεσμοί στην Αθήνα

Την Τρίτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για να ξεκινήσει η κατάρτιση των νέων αλλαγών σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακά που θα «ξεκλειδώσουν» τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ανέφικτο πάντως μοιάζει το χρονοδιάγραμμα που έδωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός για κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Πιο πιθανός στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις στην επομένη συνεδρίαση, στις 7 Απριλίου.

Τα μέτρα που θα ληφθούν ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τη συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας η οποία θα λαμβάνει αποφάσεις με βάση την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός θα μεταφέρει τις προτάσεις της ομάδας στους θεσμούς και αν αυτές απορρίπτονται θα συνέρχεται εκ νέου η διαπραγματευτική ομάδα, μοντέλο που πάντως δε δίνει ευελιξία, αφού για οποιαδήποτε υποχώρηση θα πρέπει να αποφασίζει πρώτα η ομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο ΥΠΟΙΚ θα συναντάται με τους θεσμούς μόνο για θέματα που αφορούν το δικό του υπουργείο. Ζητήματα που αφορούν άλλα υπουργεία, όπως ενεργειακά ή εργασιακά, θα τα διαχειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός.

Ο κ Τσακαλώτος φέρεται να επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονοβόρα διαδικασία, για να μην κατηγορηθεί για υποχωρητικότητα έναντι των θεσμών.
Πηγή: skai.gr