Ντομπρόφσκις: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία τον επόμενο μήνα

Την ελπίδα ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους θεσμούς μπορεί να «κλειδώσει» στο επόμενο Eurogroup, στις 20 Μαρτίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί νέα κατρακύλα της χώρας μας σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Ντομπρόφσκις εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν «όλες οι προϋποθέσεις» ώστε να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι να γίνει μία τελική προσπάθεια από όλες τις πλευρές.

Απέφυγε να χαρακτηρίσει την 20η Μαρτίου διορία για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, όμως δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως «θα μπορέσουμε να επιλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Ντομπρόφσκις κάλεσε τόσο τους θεσμούς όσο και την ελληνική πλευρά να κάνουν το απαιτούμενο βήμα σύγκλισης, επισημαίνοντας πως θα ήταν «ιδιαίτερα αντιπαραγωγικό να επιτρέψουμε» την κατρακύλα της Ελλάδας στην «οικονομική αστάθεια» και την αβεβαιότητα.

Τόνισε πως το σωστό τώρα να «οικοδομήσουμε» πάνω σε αυτά που έχουν ήδη γίνει.

Στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας η Ελλάδα και οι εταίροι συμφώνησαν σε επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών μέσα στο επόμενο διάστημα, αν και η ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους παραμένει άγνωστη.

Στόχος των τεχνικών διαπραγματεύσεων θα είναι η κατάρτιση περαιτέρω μέτρων στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα εργασιακά.
Πηγή: skai.gr