Μεγάλη πίεση στο ελληνικό 2ετές ομόλογο ενόψει Eurogroup

Ακόμα και πάνω από το 10% «σκαρφάλωσε» το πρωί η απόδοση του ελληνικού διετούς ομολόγου, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου δεν αναμένεται να υπάρξει καθοριστική πρόοδος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Λίγο μετά τις 11:50 το πρωί η απόδοση του τίτλου βρίσκεται κοντά στο 9,91%, αντανακλώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της χώρας μας. Νωρίτερα είχε ξεπεράσει ακόμα και το 10,2%.

Αντίθετα, ελαφρώς θετική εικόνα δίνει η απόδοση του μακροπρόθεσμου 10ετούς ομολόγου, η οποία βελτιώνεται και διαμορφώνεται λίγο κάτω από το 7,82%.

Στο Eurogroup αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το πακέτο μέτρων που ζητούν οι θεσμοί αλλά και οι αντισταθμιστικές αλλαγές που έχει προτείνει η κυβέρνηση. «Αγκάθια» είναι επίσης το ύψους και η διάρκεια του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 αλλά και το αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ελάφρυνση του χρέους.

Αν και οι ελπίδες για μεγάλη πρόοδο και συμφωνία είναι λιγοστές, υπάρχουν ελπίδες πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε κάποιο προσύμφωνο που θα επιτρέψει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Πηγή: skai.gr