Στο Βερολίνο η Κριστίν Λαγκάρντ – Με τo ελληνικό πρόγραμμα στις βαλίτσες

Ταξίδι θα πραγματοποιήσει στο Βερολίνο τις επόμενες μέρες η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, στον απόηχο του δημοσιεύματος της Die Welt για συμφωνία της διευθύντριας του ΔΝΤ με την Άνγκελα Μέρκελ να παραμείνει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα και να μετατεθεί για το 2018 το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, oι κ. Λαγκάρντ και Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγες ημέρες, και η κ. Λαγκάρντ υποσχέθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο πως θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα και δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό. Σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, συμφωνήθηκε να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν από το 2018, δηλαδή αφότου παρέλθουν γερμανικές εκλογές.

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε πάντως εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ, η υπουργός Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου σε επιστολή της προς την επικεφαλής του ΔΝΤ επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση δε μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις συντάξεων φιλοξενούν οι Financial Times.

Η επιστολή δημοσιεύεται με τον ενδεικτικό τίτλο «Οι συνταξιούχοι της Ελλάδας ήδη μόλις που έχουν τα προς το ζην» και η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι απαντά στην επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω μειώσεις με την ελπίδα «ότι θα ακούσει η Κριστίν Λαγκάρντ».

«Η Κομισιόν θα επιμείνει στις προβλέψεις της και έχει κάθε λόγο να προσδοκά ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους» τονίζει πάντως σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Euractiv.com, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Πηγή: skai.gr - DW