Κλείσιμο

Επιστολή προς τους θεσμούς, χωρίς τις ελληνικές θέσεις έστειλε ο Τσακαλώτος

Επιστολή στους θεσμούς με την οποία τους ενημερώνει πως η Ελλάδα θα προσέλθει στο Eurogroup της Πέμπτης με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιστολή ωστόσο φαίνεται πως δεν περιλαμβάνονται οι ακριβείς θέσεις της ελληνικής πλευράς, αλλά μόνο η πρόθεση της Αθήνας να προσέλθει στη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών με τα σχέδιά της,

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες
πως στις κυβερνητικές προτάσεις θα περιλαμβάνεται και μείωση του αφορολόγητου. Αυτό αρχικά φάνηκε να επιβεβαιώνεται από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος όμως σήμερα Δευτέρα διευκρίνισε πως το αφορολόγητο δεν είναι προς διαπραγμάτευση, αποδίδοντας την παρεξήγηση σε λεκτικό του ατόπημα.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως οι ελληνικές προτάσεις θα περιλαμβάνουν περίγραμμα δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018, ώστε να ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έχει επιφυλάξεις για το κατά πόσον η Αθήνα μπορεί να πετύχει μεσοπρόθεσμα τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων. «Μόνο το ΔΝΤ ζητά ψήφιση μέτρων, γιατί μόνο το ΔΝΤ αμφισβητεί ότι θα φτάσουμε στο 3.5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr