Τσακαλώτος: Παραπέμπει για συμφωνία με τους θεσμούς από το Φεβρουάριο

Την «πόρτα» στις λίγες πιθανότητες που υπήρχαν για συμφωνία εντός του Ιανουαρίου έκλεισε οριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι στο επερχόμενο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου «στόχος είναι να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις».

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται ακόμη στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση με το περίγραμμα δημοσιονομικών μέτρων για μετά το 2018, προκειμένου να ικανοποιηθεί η πλευρά του ΔΝΤ.

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων. «Μόνο το ΔΝΤ ζητά ψήφιση μέτρων, γιατί μόνο το ΔΝΤ αμφισβητεί ότι θα φτάσουμε στο 3.5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018» προσθέτει.

«Κανείς δεν θέλει να δει την αναβίωση του 2015. Εμείς πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει ο υπουργός.

«Παλεύουμε πολύ ενεργητικά για να κλείσει η αξιολόγηση το Φεβρουάριο» τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. «O Πολ Toμσεν δεν έπεσε μέσα σε καμία εκτίμηση» σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας. 

«Δεν θα γίνουν αποδεκτές παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» τόνισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Πηγή: skai.gr