Γεωργιάδης για Ελλάδα: Η φορολογία δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση

«Η φορολογία δεν μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση, καθώς σε καιρό ύφεσης είναι αντιπαραγωγική» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σχολιάζοντας το αυξημένο βάρος που έχουν επωμιστεί οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Όπως τόνισε μάλιστα ο κύπριος υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στον Alpha «όχι με μαγκιές, άγονη αντιπαράθεση και σύγκρουση, με ψυχραιμία πρέπει να αξιολογήσεις τον τρόπο απαλλαγής σου από τους δανειστές».

«Ο μόνος τρόπος και ο πιο γρήγορος τρόπος εξόδου από αυτή την δύσκολη κατάσταση για την απογοητευτική συμπεριφορά των δανειστών είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη επανάκτηση της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας ούτως ώστε να μην τους έχουμε ανάγκη. Είναι να μην τους έχεις ανάγκη, να μην τους χρειαστείς» δήλωσε εμφατικά ο Χάρης Γεωργιάδης.

Χαρακτήρισε δε ως «επιταγή κοινή λογικής» να μην επιβαρύνονται υπερβολικά φορολογικά οι κύπριοι πολίτες, με σκληρές αποφάσεις για δραστική μείωση δημοσίων δαπανών που πήρε η κυβέρνηση στην Κύπρο.

«Η κρίση εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έχει μακρύτερη διάρκεια και είναι ίσως το βασικό βαρίδι που κρατά τη χώρα πίσω από την πρόοδο» τόνισε δε ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο κύπριος υπουργός επισήμανε την ανάγκη η Αθήνα να αξιοποιήσει τη θέση του ΔΝΤ για το χρέος, ανεξαρτήτως των προσεγγίσεών του σε άλλα θέματα.
Πηγή: skai.gr