ΥΠΟΙΚ: Σαπέν - Τσακαλώτος συμφώνησαν να «τρέξει» η αξιολόγηση

Με το Γάλλο ομόλογό τους Μισέλ Σαπέν συναντήθηκαν σήμερα Tετάρτη στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΟΙΚ, «οι τρεις υπουργοί είχαν μια λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «υπήρξε και από τις δυο πλευρές σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

«Μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία και τους κανόνες» διαμηνύει στο μεταξύ προς την Αθήνα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Eurogroup ενόψει της επανεκκίνησης των «κατεψυγμένων» διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Στον ευρωπαίο αξιωματούχο απάντησε έλληνας αξιωματούχος. 

Στο μεταξύ, σενάριο που προβλέπει την ένταξη στη διαδικασία του «κόφτη» των μέτρων της μείωσης του αφορολόγητου ορίου και των συντάξεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να προσδιοριστεί ο επιθυμητός συμβιβασμός με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν προβλέπει ούτε την ποσοτικοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων, ούτε την εκ των προτέρων νομοθέτησή τους, όπως ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).


Πηγή: skai.gr