Κοινοτικές πηγές: Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα

Στην Αθήνα επιστρέφουν από σήμερα Δευτέρα, σταδιακά, οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν. Από την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές των επικεφαλής με την κυβέρνηση.

Το πλέον «ακανθώδες θέμα» σε πρώτη φάση παραμένουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ το χάσμα με το ΔΝΤ αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2018 - 2019 επίσης παραμένει, και δεν αναμένεται να κλείσει εντός του έτους.

Την Κυριακή επικράτησε «πέπλο ομίχλης» σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για καταρχήν δυσαρέσκεια για τις μονομερείς εξαγγελίες του πρωθυπουργού την προηγούμενη Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας θα έχει διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο επ' ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του συνεδρίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. 

Πηγή: skai.gr