Tσακαλώτος: Με νέα μέτρα πάμε σε εκλογές – Θεσμοί: Τότε να πάτε!

Εξαιρετικά βαρύ, μετά από πολύ καιρό, ήταν το κλίμα για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ ο «μποναμάς» του Αλέξη Τσίπρα, λίγες μέρες μετά, ράγισε το γυαλί και με την Κομισιόν.

Οι διάλογοι που παρουσιάζει την Κυριακή το Βήμα είναι αποκαλυπτικοί. «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές» ήταν η δραματική προειδοποίηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε» ήταν η αντίδραση των θεσμών όπως τη συνοψίζουν στην εφημερίδα πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο κακό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε τη συμφωνία».

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, την Πέμπτη το βράδυ ράγισε και το γυαλί των σχέσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη μονομερή, όπως τη θεωρούν στις Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει πακέτο παροχών.

Κατόπιν τούτου, η δεύτερη αξιολόγηση θυμίζει «τοπίο στην ομίχλη», εφόσον κινείται χωρίς πυξίδα προς το 2017.
Πηγή: skai.gr