Eνδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού αερίου με την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο

Έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, με την Ελλάδα σε ρόλο ενεργειακού κόμβου μεταξύ Δύσης και Ανατολής, επέδειξαν διεθνείς παράγοντες κατά τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων σε περιβαλλοντικές και ενεργειακές υποδομές. Σήμερα Κυριακή ο υπουργός ταξιδεύει για τη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο αυτό, Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρος έχουν συμφωνήσει να δημιουργήσουν μία ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την πρόοδο του σχεδίου, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση σε επίπεδο υπουργών, με τη συμμετοχή και του αρμόδιου Ευρωπαίου Επίτροπου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, ο αγωγός φυσικού αερίου θα «διατρέχει» την Ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας μία άμεση δίοδο εξαγωγών των αποθεμάτων της περιοχής προς την Ευρώπη.

Όσον αφορά την επίσκεψη τη Νέα Υόρκη, ο κ. Σταθάκης θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον ενεργειακό κλάδο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Capital Link Invest in Greece, το οποίο διοργανώνεται από διεθνείς επενδυτικές τράπεζες. Την Τρίτη αναμένεται να βρεθεί στη Wall Street, κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης του Aμερικανικού Xρηματιστηρίου.
Πηγή: skai.gr