Κλείσιμο

Διεθνής τουριστικός πόλος από το 2018 ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για περίπου ένα έτος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση της έκτασης, σύμφωνα με το Master plan που έχουν εκπονήσει οι νέοι ιδιοκτήτες.

Το συνολικό τίμημα της επένδυσης που θα πραγματοποιήσουν οι Άραβες και οι Τούρκοι επενδυτές που εξαγόρασαν τον Αστέρα, θα ανέλθει στο ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος των περίπου 400 εκατ. ευρώ για την αγορά της έκτασης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AGC Equity Partners, Γουαλίντ Άμπου Σούουντ, με το σχέδιο ανάπλασης του Αστέρα στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας διεθνής τουριστικός πόλος ο οποίος θα προσελκύει υψηλού επιπέδου επισκέπτες. Ο κ. Σούουντ αποκάλυψε επίσης πως η AGC προτίθεται να ενισχύσει την επενδυτική της δραστηριότητα στην Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τουρκικού ομίλου Dogus, που συμμετέχει στην επένδυση μαζί με τους Άραβες της AGC, τόνισε πως ο όμιλος από τη γειτονική χώρα έχει επενδύσει στην Ελλάδα περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Χούσνου Άκαν, το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί με τις επενδύσεις που έχει αναλάβει ο όμιλος στον Αστέρα αλλά και στο Χίλτον.

Το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής προβλέπει την ανακαίνιση των δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν ήδη, του Αρίωνα και της Ναυσικάς, την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Αφροδίτη και την ανέγερση στη θέση του έως και δεκατριών πολυτελών κατοικιών. Το σχέδιο προβλέπει επίσης την αναβάθμιση της μαρίνας - για την οποία χρειάζεται ξεχωριστή άδεια - της πλαζ του συγκροτήματος, των δικτύων υποδομής αλλά και την αύξηση των χώρων πρασίνου κατά 25%.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, πρόθεση των νέων επενδυτών είναι να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας - skai.gr