Τσακαλώτος: Οι περισσότεροι παίχτες θέλουν λύση και όχι εμπλοκή για την Ελλάδα

Οι περισσότεροι παίχτες στη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή θέλουν λύση, κι όχι εμπλοκή, δήλωσε ο Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Επανάλαβε την πεποίθησή του ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα όφειλε για τη δεύτερη αξιολόγηση και πλέον οι θεσμοί πρέπει να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του Eurogroup, το ζήτημα του χρέους θα εξετασθεί εφόσον διαπιστωθεί ικανοποιητική πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, προτάσεις που, σύμφωνα με διαρροές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, περιλαμβάνουν «πάγωμα» ορισμένων επιτοκίων και επιμήκυνση κάποιων δανείων.

Ωστόσο, τόσο ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η συζήτηση να επεκταθεί και σε βαθύτερες, μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις για το χρέος.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος είπε ότι ο προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται από δημοσιονομική ισορροπία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Πηγή: skai.gr