Με εργασιακά και δημοσιονομικό κλείνει ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Στις συναντήσεις θα κυριαρχήσουν τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοπιστωτικά θέματα, ενώ οι επαφές θα κλείσουν με μία ανασκόπηση των όσων έχουν τεθεί επί τάπητος μετά τις πρώτες τέσσερις ημέρες.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων θα αναχωρήσουν στη συνέχεια από την Αθήνα, για να επανέλθουν περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο κύκλος συναντήσεων θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί με αντικείμενο την αγορά εργασίας, ενώ στη συνέχεια, στις 11:30, θα βρεθεί στο προσκήνιο η πορεία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ζητήσει αναθεώρηση της μεταρρύθμισης Κατρούγκαλου και περαιτέρω μείωση συντάξεων, καθώς εκτιμά πως η συνταξιοδοτική δαπάνη παραμένει υπέρογκη, ενώ στον αντίποδα ο υπουργός Εργασίας έχει καταστήσει σαφές πως η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα πάρουν οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στα δημοσιονομικά. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ανασκόπηση και κλείσιμο.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ