Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όριά της

Υπάρχει μία αυξανόμενη διεθνής ομοθυμία ότι η νομισματική πολιτική έχει πλέον φτάσει τα όρια των δυνατοτήτων της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ένα έμμεσο μήνυμα εναντίον του ενδεχομένου εμβάθυνσης της ποσοτικής χαλάρωσης που έχει εξαπολύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόιμπλε είπε σε γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Βερολίνο ότι υπάρχει υπερβολική ρευστότητα και υπερβολικό χρέος σε διεθνή κλίμακα.

Η δήλωση Σόιμπλε έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παρέπεμψε για τον Ιανουάριο τις αποφάσεις για νέα παράταση ή τροποποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που έχει στόχο να διευκολύνει το δανεισμό για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και συνεπώς να τροφοδοτήσει με ρευστότητα την πραγματική οικονομία.

Ο κ. Σόιμπλε και άλλοι γερμανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επιτεθεί στην ΕΚΤ και προσωπικά στον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι για την υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθούν.

Ο κ. Ντράγκι από την πλευρά του έχει υπεραμυνθεί των επιλογών της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία και οι πολίτες της έχουν ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από την ποσοτική χαλάρωση.
Πηγή: skai.gr